För en vecka !!!

Som jag nämnde i tidigare inlägget är jag inte tålmodig. Jag har alltid jobbat hårt och verkligen klarat allt mentalt. Jag ser på mig som en otroligt stark person med många goda egenskaper som stresstålig, positiv, energisk och stark mentalt. Den här veckan har jag inte sett någon av dem egenskaperna i mig. Jag är inte den personen som ger upp, ALDRIG !!! Utan pushar mig in i det sista. För innerst inne vet jag att jag klarar allt. Därför tillhör jag inte den kategorin av kvinnor som njuter graviditeten.

Jag klarar inte och slappna av. Tror inte att den rätta definitionen av ordet finns i mitt huvud. För jag måste hela tiden göra något. Och när kroppen säger i från blir jag så ledsen och besviken. Det är något fel i mitt system känns det som. Jag har inte samma energi som förr. Jag vet att den kommer tillbaka snart och när jag ser min lilla ängel kommer den här tiden som gått bli bortglömd. Med den tanken uppmuntrar jag mig till och hålla ut och vara tålmodigt.

Känner att det är så många kvinnor som känner sig tvungna till och säga att graviditeten är en underbar tid. INGEN INGEN INGEN pratar eller vågar nämna dem negativa sakerna med och vara gravid. Ingen säger att vissa stunder är förjävliga och man vet inte vad man ska göra åt den saken. För när jag drar upp temat blir man bara tyst och försvarar det hela med att ” min tid var underbar ” och just den där lögnen förstör det hela för sådana som mig. Vi tror ju att graviditeten är en dans på rosor. Det är den säkert för många. Men den är inte lätt. Det finns stunder då man bara gråter över ingenting. Kroppen är bara helt slutkörd och den gråter ut allt. Det kallas hormoner något man inte heller ska prata om verkar det som.

Missförstå mig rätt nu. Jag ångrar inte för en sekund att jag blev gravid. Det enda jag ångrar på är att jag inte var 100% beredd på det. Hade allt för lite kunskap om det. Känns som att den enda fokusen och fakta jag hade var att man inte ska röka och dricka. Det är det alla fokuserar på. Annars pratar man om det goda, men vad händer när man stöter på oförberedda problem ?? Det står ÖVER allt att man mår illa dem 3 första veckorna, det går över sen. Men varför mår jag fortfarande illa och kastar upp om morgonen ? Vissa lukter är bara helt för jävliga och det får mig och kasta upp. Jag har fått avsmak för så mycket mat jag älskade förr. Halsbränna och smärtor i benen. Hade jag bla vetat det, hade jag varit beredd och kanske hanterat vissa situationer annorlunda. Därför skriver jag det, därför uppdaterar jag en del om graviditeten. För jag tycker att det är super viktigt och prata om problem som kan dyka upp under graviditeten. Så att andra kan vara förberedda på att det kan ske. För det är ju individuellt. Men bättre och vara förberedd en och bli chockad och förvirrad om det skulle hända. Jag sitter med 4 böcker och 5 apps på mobilen. I tillägg surfar och läser jag på forum för och hitta någon med svar. Det gör mig ännu mer förvirrad.

Nu startar en ny vecka med nya möjligheter. Nu har jag fått skriva av mig lite haha. Vill önska er en god natt vidare så lovar jag er en positiv vecka med massa positiva inlägg istället.

KÄRLEK // S

20120319-005559.jpg

3 comments

 1. Hei:)
  Ser du skriver om utfordringer i graviditeten og jeg er heeeelt enig med deg, de er såååå mange. Jeg er selv gravid i uke 26 idag og har dager jeg tenker Ohh dette kunne ikke. Vært bedre og andre dager der jeg bare klikker helt!:) men kan gi deg et tips som legen min ga meg. Ikke les på gravid forum på nett, les hellerbøker. Jeg leser på en bok som heter mamma for første gang. Den er verkelig bra!
  Håper du får en bedre uke denne uken kjære du:)
  Jasmin

 2. Tack för tipset söta. Jag tycker bara att det verkligen är så synd då andra kvinnor inte vågar uttrycka sig utan att bli dömda. Jag menar vi är ju självklart glada för och vänta barnet, och därför vågar man inte säga ngt negativt om det. Känner att folk dömer en med en gång. Livet är ingen dans på rosor och detsamma gäller även graviditeten. Jag kommer älska mitt barn över himmel och jord, men det gör mig inte till en dålig mamma då jag erkänner att det inte är lätt och vara gravid. Tror att många kvinnor är rädda just för och uttrycka sig helt utan och bli dömda. Tycker att den här gravid hysterin är helt sjuk !!! Jag gick ju i starten och trodde att det var något fel på mig som inte la på mig. Men läkaren sa att det är fullt normalt. Och jag blev stressad för att folk stressade upp mig. och detsamma gäller ammning. den här hysterien är helt förjävlig och man blir stressad i onödan. Därför tycker jag att det är super viktigt att man säger i från. Att någon faktiskt inte pratar om allt det goda med och vara gravid. För jag undrar seriöst vad det är som är så underbart med och vara gravid ? bortsett från att man väntar ett barn?? !!! Om jag får svar på det kan jag ju tänka om !!

 3. Hej!
  Har följt din blogg i en vecka och jag är gravid i 15 veckan med mitt första barn så visste inte heller någonting om graviditet. Jag är en person som är väldigt aktiv och flexibel. Jag läste detta inlägg och blev så lugn och känner att TACK gode gud jag är inte galen som inte trivs att vara gravid men vill ha barn! Jag längtar tills min baby kommer ut och jag kan njuta av livet, babyn och mina nära och kära. Jag har alla symptomer tror jag, illamående, kräkningar, yr, huvudvärk och mardrömmar som gör att jag inte sover så mycket om natten. Så om dagarna ser jag ut som en zombie. Det jobbiga är att alla omkring mig bara säger att jag ska njuta att vara gravid. Men inte så lätt när man mår dåligt varje dag. När jag gick till läkaren fick jag frågan flera gånger om jag verkligen vill ha detta barn. Jag blev helt deppig och ledsen över att jag trodde att det är något fel på mig. Den läkaren var ju inte normal och inte var läkarbesöken det heller. Jag älskar barn och jobbar som en förskolelärare, älskar att jobba med barn. Måste bara tacka dig, för att du skriver om detta. Är så trött på allt positivt med graviditet. Jag vill veta om de negativa också. Jag önskar dig lycka till och önskar dig ett friskt barn =) Sköt om dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s