Intervju i från desi.no

Motedrøm til topps

Den populære bloggeren og moteskaperen Sonena Rahber (24) startet nettbutikken Kouture og solgte klær via Miinto med stor suksess. Nå har hun tjent opp nok egenkapital til å realisere drømmen om åpning av egen butikk på Arkaden.

Skrevet av Biljana Mitic

Da den salgsglade svensk-pakistanske jenta Sonena Rahber giftet seg og kom til Norge i 2008 hadde hun ingen anelse om at et tilfeldig treff på byen ville føre til at hun fikk åpne sin første klesbutikk i Oslo sentrum. For det var nemlig slik hun møtte venninnen og medpartneren til Kouture; Natalie Henriksen.

– Jeg og Natalie møttes tilfeldig ute en kveld i Oslo by, og kort tid etter begynte vi å jobbe sammen på Glitter. Hun som butikksjef, og jeg som assisterende. Det var først i juli 2011 vi snakket om å starte opp vår egen kleskjede, forteller Sonena.

I midten av september i 2011, med en egenkapital på 100 000 kroner, var de i gang med drømmen og begynte å selge moteklær på nettet gjennom nettsiden Miinto. Netthandelen ble en stor suksess med en omsetning på 250 000 kroner på noen få måneder som ga Sonena muligheten til å realisere drømmen sin-nemlig åpne egen motebutikk.

Lærte mer på jobb

Sonena bodde og ble oppvokst i Stockholm, og hadde en veldig liberalsk livsstil. Hun har jobbet i butikk siden hun var 14-år gammel, både i flere klesbutikker og smykkebutikker og har alltid trivdes best som selger.

– Min skole var min jobb. Jeg trivdes alltid mest når jeg jobbet, og følte personlig at jeg lærte mye mer. Jeg var lenge veldig forvirret på min identitet, fordi jeg hadde integrert meg i det svenske samfunnet. Jeg følte at jeg ikke var svensk på skolen, og hjemme var jeg ikke pakistaner, sier hun.

Uheldigvis ble det ikke enklere for Rahber da hun flyttet til nabolandet, og ble dømt av andre med samme kulturbakgrunn.

– Jeg har fått mer kritikk av mine egne enn andre. Det var ikke lett for meg da jeg flyttet til Norge. Jeg var dømt av andre pakistanere. Min religion er å ikke dømme andre og være åpne for andre, tenke godt om andre og ha gode hensikter. Jeg går kledd som jeg vil, og skal ikke trenge å følge alle regler og lover.  I det pakistanske miljøet har man mye fokus på andre, og ikke seg selv, forteller Sonena som er veldig stolt av sin pakistanske opprinnelse, men har prøvd å integrere seg både i det svenske og norske samfunnet. En av hennes viktigste støttespillere gjennom en vanskelig periode var mannen hennes Cesar, som også er hennes største forbilde.

– Han er en veldig sterk og fantastisk person som støttet meg hundre prosent da jeg fortalte at jeg ville starte opp Kouture. Vi måtte investere 100 000 kroner i egenkapital sammen som ikke er akkurat lite penger, men han forstod at dette var viktig for meg. Etter hvert som vi begynte å selge bra så forstod han at alt jeg fortalte var riktig, og at å støtte meg økonomisk som emosjonelt var det riktige valget.

Rahber har nå blitt en populær blogger som forteller om sine lidenskapelige interesser, nemlig mote. Men nå er moteskaperen også på vei til å bli mamma, og vil også gjennom bloggen dele denne opplevelsen med andre.

Hvorfor begynte du å blogge?

– Jeg har alltid elsket å lese og skrive. Jeg har skrevet i dagbok i mange år, og er veldig flink til å uttrykke følelsene mine. Alle rundt meg sier jeg er flink til å uttrykke meg skriftlig. Jeg startet med bloggen for tre år siden, og må si at det er veldig motiverende å se at mange interesserer seg for det jeg blogger siden jeg er ingen kjendis. Jeg er en vanlig person som alle andre. Jeg skriver mye om klær, men prøver å ta med litt privatliv. Nå som jeg er gravid og seks måneder på vei så kommer jeg til å skrive om Kouture, graviditet og klær. Jeg hadde ingen kunnskap om graviditet. Jeg var ikke forberedt på det mentalt, og ønsker å dele denne prosessen med andre som også er eller kommer til å være i samme situasjon, sier Sonena.

Kouture og fremtidige planer

Navnet Kouture representerer jentenes tankegang, og stammer fra ordet Couture som betyr high fashion. Jentene forandret kun forbokstaven c til k for å gjøre navnet mer unikt. De fleste merkene kommer fra London, Sverige og Danmark, og målet for Kouture er ikke bare å selge trendy, elegante moteklær men også style hver enkelt kunde.

– Vi fokuserer på klær som passer til alle aldersgrupper. Vi har mye tilbehør til hvert enkelt plagg som vi vil demonstrere for kunden og gi god service. Vi skal kunne bygge en stil for kunden, forteller Sonena.

Hva slags ambisjoner har dere for fremtiden?

– Fra i dag har vi både vår egen butikk på Arkaden i tillegg til at vi driver nettbutikk på Miinto. Vårt mål er å komme ut i hele Skandinavia. Fra nå av skal vi satse på å kjøre fullt ut, og det er viktig å komme seg inn i rutinene. Vårt mål for fremtiden er at i løpet av to år så skal vi ha vårt eget merke der Natalie skal designe klær og vi vil ha stort fokus på å style og selge klærne, sier Sonena fornøyd.

 

4 comments

  1. så du skjente meg igjen. går det bra i stckoholm med mormor og alle andre savera baji og dem. du har veldig fin blogg hilsen celina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s