V.28

Nu öppnar barnet äntligen sina ögon vilket gör att den reagerar på ljust och mörkt. Om man håller en ficklampa mot magen kan man se att barnet reagerar i form av rörelser. Lungorna är färdig utvecklade vilket innebär att barnets chans att överleva vid en födsel nu är står. 9/10 barn överlever om det skulle hända något. Nu väger barnet över 1 kg. För varje dag som går nu lägger barnet på sig 27 gram dagligen. Huden börjar få färg och kroppen mer baby fett. Man känner starkare rörelser och barnet reagerar på röster och ljud. Nu känner barnet gott igen din röst. Därför borde man ” prata ” med barnet. För nu känner barnet av kvinnans humör och känslor. Om man är stressad, ledsen, glad eller arg. Barnet känner mammans humör och därför är det extra viktigt att man tar det lugnt framöver.

Magen har vuxit något enormt, tycker jag i alla fall. Vi var hos barnmorskan i fredags och allt såg super bra ut. Även om jag inte ser ut och vara i 7 månaden nu, så är faktiskt storleken på magen normal. Då hon ligger väldigt långt in mot ryggen. Alvira är super aktiv. Hon leker och sparkar så fort jag sätter mig eller blir stilla. Det sjuka är att jag faktiskt kan se vart hon sparkar på magen. Det är lite scary. Den här veckan blir den sista i 2 trimestern. Nästa vecka har jag avslutat 2/3 av graviditeten något som verkligen underlättar mig mentalt. För perioden nu kommer och bli svårare och tyngre. Jag känner redan att det börjar krypa sig fram. Benen är sjukt svullna och jag blir lätt trött och sliten. Känner att det inte är lika lätt och komma upp ur sängen eller böja på mig. . . MEN nu är det inte länge till . . . DEN tanken tröstar jag mig med 🙂

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s