Dag 3

Hej på er 🙂

Ligger fortfarande under förlossning och kämpar för fullt. I fredags gick mitt vatten, så vi körde direkt till sjukhuset. Dem undersökte oss och allt var bra bortsett från att värkarna inte satts igång som dem skulle. Därför fick vi bara gå i väntan på att värkarna skulle bli starkare och ännu regelbundna. På lördags kvällen hade värkarna blivit lite starkare men inte tillräckligt fortfarande. När vattnet gått och värkarna inte satts igång under 24 timmar så måste man sätta igång födseln. Först skulle den sättas igång på lördags kvällen, men vi väntade till söndags morgon så att jag kunde sova och vara utvilad. På söndags morgon kl 10.00 sattes förlossningen igång med hormon tabletter. Det finns flera olika alternativ på igång sättning, men denna processen passade mig bäst. Man får 1 tablett varje 6 timme. Och så kan det hålla på i 3-4 dagar. Eftersom att mitt vatten redan gått så räknade man med att jag kunde hålla på i så i 2 dagar ca. Men redan efter den 2 tabletten var processen igång . . . HELVETE vad det gjorde ont. Många säger att dem 4-5 första cm är helt för JÄVLIG och att den tiden går fruktansvärt sakta. I mitt fall tålde jag smärtan och tiden gick jätte fort. Men efter 5 cm tålde jag bara smärtan i 2 timmar. Nu har jag fått smärtstillande och det hjälpte verkligen. Jag känner värkarna fortfarande bortsett från att dem inte känns lika starka. . . Nu är det inte länge till och barnmorskan tippar på att hon kommer om ca 1-2 timmar. Vi bägge är slitna och utmattade på var sitt sätt. Alvira har det bra och nu vill jag bara se henne och hålla om henne.

20120723-005858.jpg

6 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s