Dubai Guide

Hej kära vänner 🙂 Många utav er har frågat mig en del om Dubai efter att vi varit där. Så jag tänkte köra på med en liten mini guide till er 🙂

 

Varför Dubai ;

Dubai är absolut ett av mina favorit resemål. Jag har varit där hela 5 gånger och varje gång erbjuder Dubai något nytt. Det är inte så stort , men det finns såååå mycket och göra där. Allt beror helt på intresse. Den största grunden till att jag älskar Dubai är säkerheten. Man känner sig så privat och trygg. Ingen bryr sig om dig eller vad du gör. Folk lever i sitt eget. Då det enbart bor 10 % utan ” lokals ” där , blir resterande 90 % turister som är på semester och ska ha en fantastiks tur. I tillägg till att den största kriminaliteten är fortkörning. Den andra grunden till att jag älskar Dubai är att allt är sofistikerat. Det är ” vuxet ”. Lite svårt och förklara , men det förstår ni när ni är där. Tredje saken jag älskar med Dubai är att allt bara är så rent. Det städas överallt konstant hela tiden.

När borde man resa till Dubai ;

Jag rekommenderar perioden i från oktober – april. I slutet på april stiger värmen upp mot 35 och det kan upplevas obehagligt för många. Annars är mellan perioden på ca 25-30 grader. Norwegian har direkt flyg mellan den här perioden. Annars kan man hitta biljetter på olika res sidor.

Semester med barn i Dubai ;

Det är första gången vi reser med barn till Dubai. Vilket gick väldigt fint. Det finns så otroligt mycket aktiviteter för barn i Dubai. Nu är Alvira lite liten , men det hindrade inte henne från och sola och bada. Om hon hade varit 1 år hade hon kanske förstått lite mer utav val möjligheterna för barn. Det är otroligt tryggt och säkert för barn. I taxin var vi tvungna och ha henne i famnen då det inte är ett måste med bilstol. Tyvärr så ville Alvira inte sitta stilla i bilen. Men man kan ju inte bära runt på en bilstol bland taxin heller. I matbutikerna hittar man samma typ utav barn mat som vi har här hemma. Plus lite till haha 🙂

Boende ;

Vi älskar oss på Marinen. Dubai är inte så stort och det finns ingen direkt central spot. Utan det är vanligt och ta taxi till dem olika ställena. Taxin är billig. Mycket billigare en Skandinavien. Det finns taxi bilar och taxi köer överallt så det är inga problem och få tag i en. Vi bor bara i Dubai Marina så jag har inga andra upplevelser i från andra ställen. Vi hyr oss alltid en lägenhet. Eller hotellapartment som det heter. Det finns olika sidor på olika lägenheter. Så jag använder mig alltid utav google och söker bara. För det finns många olika sidor just till lägenhets uthyrning där. Då det är ganska så vanligt. Annars rekommenderar jag agoda.se. Där kan man även beställa boende som ” norsk ”

Shopping ;

Dubai är världs känd för sin shopping. I tillägg till att ALLT är taxfree. Dvs man betalar inga skatter eller moms på det man köper i Dubai. Det blir självklart billigare , men dyrt i längden då man små lurar sig själv lite haha. I Dubai kan man hitta allt i från himmel till jord beroende på vad man letar efter. Det finns stora kända dyra märken , till vanliga butiker , till små marknader. Dubai har världens 2 största shoppings gallerior som är Dubai Mall och Emirates Mall. Här hittar man ALLT. Som en shopping glad tjej behöver man nog 2-3 dagar minimum per galleria haha. I alla fall jag 🙂

MUST DO I DUBAI ;

– Äta på Burj Khalifa som är världens högsta byggning. Man borde boka bort i god tid på en utav restaurangerna. För det är rätt så populärt och kan vara lite utav en vänt tid. Priserna är inte sky dyra. Utan vanliga norska priser man får på fina restauranger  här. Absolut en upplevelse. Annars kan man också ta sig en tur upp på toppen. Men detta ska man också boka.

– Middag / brunch på Burj Al Arab. Världens enda 7 stjärniga hotell. Detta måste absolut upplevas. Man har 7 olika restauranger och välja mellan. Men 7 olika typer utav meny. Allt utifrån det man önskar. Priserna är precis som Burj Khalifa.

– Atlantis eller Wild Wadi bad land. Vem älskar inte sol , bad och massa kul i samma svängen ? Jag älskar Atlantis. Det är som en stor park med massa val möjligheter. Även en 40 åring blir barn igen haha.

– Dessert safari. En öken upplevelse med mat , dricka , magdans , vatten pipa och massa annat och få uppleva. Detta är absolut en familj upplevelse.

– Helikopter tur över Dubai. Detta har vi inte gjort ännu men jag vill verkligen uppleva det. Det har vi tillgodo till nästa gång.

Övrigt ;

Varje kväll tar vi oss ( precis som många andra turiset ) en middag och kvälls promenad på JBR. De är en super populär gata med massa olika restauranger, människor och fin atmosfär. Jag älskar och äta där då det finns en massa utval till billigt och schysta priser. Men god kvalitet. Om man sitter på uteserveringarna får man se alla dem fina dyra exklusiva bilarna som passerar förbi där.

Många har frågat mig gällande klädsel och vad man inte för göra i Dubai pga det är en muslimsk stat. Allt utav kläder är ” lov ” så länge det ser sofistikerat ut. Dvs att man kan ha både linne och shorts på sig , så länge det ser ok ut. Jag badade i bikini men inte toppless. Man hittar fina och bra natt klubbar med alkohol serveringar. Beach klubbs etc. Allt är lagligt fast med ett sofistikerat sätt. Ja man tar seden dit man kommer som det heter 🙂

 

Ni får gärna fråga om det är något annat ni undrar över. tror nog att jag fått med dem flesta frågorna här.

 

2 comments

  1. Takk for flotte tips, skal absolutt prøve det, kun fordi du anbefaler det, nettopp fordijeg også har en liten en! Men hvordan ordnet dere med mating/soverutiner på den lille? Min er ikke ett år enda, og ikke så glad i å sitte lenge i vogn….

    1. Sov rutinerna blev förstörda till en viss grad bara. Men vi fick egen säng till Alvira. Något vi bett hotellet om innan. Vi köpte mat till henne som hon åt på hotellet. Annars drack hon mycket mjölk och vatten ute för och inte få vätskebrist. Alla restauranger vi åt på hade barn stolar som Alvira satt i. Och även där så ” åt ” hon m oss. Annars var d vagn eller famnen som gällde 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s