Alviras första dag på dagis

20130826-233609.jpg

I dag började vår lilla docka på dagis. Hon hade sin första dag , i några timmar tillsammans med mig. Jag blev absolut inte lika förvånad som dagis fröknarna då Alvira började leka med gång och blev ” hus varm ” i samma ögonblicket hon kom in. Men det var otroligt speciellt.

Många föräldrar har så otroligt många meningar gällande dagis. Något som jag absolut respekterar. Jag tycker att det är super viktigt och göra det som känns rätt för både barn och familj. Som första gångens mamma har jag upplevt en del jag gärna kommer och tänka annorlunda på till nästa gång. Men det finns också så mycket jag kommer och göra likadant till nästa gång. Vi är så olika att ingen kan säga vad som är rätt eller fel. Man känner sitt barn bäst och så skapar man en vardag där efter. Jag har tagit en massa lärling men till slut är fokusen på Alviras utveckling och framsteg hon har / haft till i dag.

Alvira är 13 månader i dag ( blev det i fredags ) tiden har gått så läskigt fort att jag faktiskt blev tårögd när vi kom på dagis i dag. Då kändes hon så stor. Jag var så stolt. Jag tycker att Alvira haft en fantastisk fin utveckling och gärna är lite mer ” mogen ” för sin ålder. Hon älskar och utforska saker , ska härma mig i ALLT jag gör , önskar och göra allt själv och är super social. I mitt tillfälle ser jag ett starkt behov för henne och komma sig ut. Leka med andra barn , kommunicera med dem , förstå vad det innebär och dela , visa hänsyn , utveckla sitt språk och faktiskt få sakna mamma och pappa. Så länge inte dagarna blir för långa ser jag inte det som en fara.

I dag ville inte Alvira gå i från dagis. Hon tänkte inte ens över om jag var där. För henne var det viktigaste och få leka , gunga och springa runt med dem andra barnen. Hon blev ledsen när vi gick. Vilket är ett gott tecken. En viktigt faktor som lugnar mig.

Men när det kommer till det norska dagiset och utvecklingen jämfört med Sverige så finns det en massa och kritisera enligt mig. Men det viktigaste är att Alvira trivdes och att personalen som jobbar där kan sitt och har fokus på barnen och deras utveckling. . . I morgon blir det en ny dag där jag blir borta 2-3 timmar. Då får vi se hur det går 🙂

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s