Normal vardag ?

ÄNTLIGEN sitter jag ner för första gången på hela dagen. Stod upp kl 06.00 och dagen har bara gått i ett. Väl hemma , efter att ha hämtat Alvira på dagis , hittar jag inte mina hemma nycklar. Min man är bortrest på jobb så det slutar med att jag återigen stressar ner till butiken för och kunna komma hem sen. Väl hemma går det bara i ett. Middag , Alvira ska duscha och leka. Så lägga henne , där efter står listan klar med massa tråkiga hushålls arbeten. Tvätta kläder , vika kläder , byta säng kläder , ordna Alviras kläder . . . kläder kläder kläder !! Puhhh när ska jag få en normal vardag frågar tankarna mig. Ja när ? Vad är en normal vardag ?

En normal vardag i dag för mig innebär stress och logistik med en positiv inställning. Le och smile genom dagen så löser sig ALLT ! Så tänker jag. Men varför i frågar sätter jag mig om när en normal vardag ska komma ? Vad är en normal vardag för mig ? . . . Jo när jag väl får tankarna till och drömma mig bort till en normal vardag , så börjar det hela som följande ;

Jag står upp på morgonen glad och klar för en ny dag. Jag snoozar inte , utan vaknar med energi. Så gör jag frukost och har en fin familje stund på morgonen innan vi lämnar barnen på dagis / skola. Så tar jag och tränar en timme. Därefter tar jag mig en lunch med min man så att vi kan få lite kvalitets tid och prata om ” oss ” . . . Så hem och arbeta lite i mitt ” hemma kontor ” Där efter hämta barnen på dagis / skola. Laga middag , äta middag , så göra läxor i 1 timme ( om dem går på skolan ) så lite kvalitets tid med dem innan vi läser godnatt saga och lägger dem. Så lite kvalitets tid med man eller vänner.

. . . ha ha ha ha den var bra , tänker ni nu va ? Jo jag ler ju lite själv da. Men det är fakta. Det där livet drömmer jag om. Det där är min ” normala vardag ” . Så vad ska jag göra för och få den vardagen ? Jag kan ju inte bara sitta hemma och tänka på den. Då kommer den i alla fall inte ! Jag kan inte klaga över att den inte kommer , eller ska jag bara låta framtiden få avgöra det själv ? Har ni ställt er frågan själva någon gång ? En normal vardag ? Vad är en normal vardag för er ? Är ni förnöjda ? Eller skulle ni kunna tänka er något annat ?

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte är förnöjd. Hade jag varit förnöjd hade jag aldrig klagat . Inget är perfekt nej , men jag säger det väldigt ofta eller ställer frågan till min man väldig ofta. Och han till mig ” när ska vi få en normal vardag ” Jag är lycklig och jag smiler i från hjärtat dagligen. Men jag är inte förnöjd. Vi alla har våra saker. Vissa är förnöjda med ett litet hus ute på landet , tillsammans med sin lilla familj och hund. Andra vill leva singel livet i stor staden. Så har vi mig , som vill ha bägge delarna. Leva livet i storstaden tillsammans med familjen och hunden. Med den tanken står jag upp varje morgon. Jag är den enda som kan göra en förändring. Den kommer inte serverad plötsligt bara sådär. Oavsett vilka mål man har i livet , så kommer man inte dit utan och ha jobbat för det på vägen.

Av och till , eller rätt så ofta blir jag bara så fly förbannad på alla människor som bara klagar på allt och alla. Jag är inte något bättre. Vet att jag klagar . Men jag försöker i alla fall. Jag försöker göra en förändring. Jag försöker konstant hitta lösningar. Men tillbaka till dem som klagar utan och försöka förändra på något , hur kan ni klaga på andra när ni har er själva och skylla på. Förstå mig rätt. Önskar du och träna , hitta inte tid till det utan skapa den tiden själv. Vill du ut och resa , se världen och bara vara borta några år men har inte råd , så ut och jobba 24/7 och tjäna dem pengarna. Önskar du och bli polis , läkare , advokat eller vad som helst , ja ta dig till skol bänken och klaga inte på att det är jobbigt och tidigt osv osv osv. Livet är hårt. Det är fakta. Det är så många andra som lyckats där ute med kanske det just du önskar. Så varför skulle inte du kunna lyckas ?

Vi ska vara så otroligt tacksama som har möjligheten till och bestäma vår egen framtid. Vi alla har ett bagage och gärna andra situationer i livet som hindrar och stoppar en just där och då. Men se inte på det som ett hinder. Se hellre på det som en utmaning. Som ett redskap som kan göra dig starkare. Stäng aldrig dörrarna för personlig utveckling. Jag blev gravid mitt i en period och tid i mitt liv som skulle avgöra framtiden till just den ” normala vardagen ” Jag tackade inte nej till något utav det. Sa inte heller ” vi får se vad framtiden visar ” . Utan tänkte bara ” nu eller aldrig , detta SKA jag bara klara ” ! Jag försöker konstant hitta lösningar och logistik på fritid och arbetes tid. Samtidigt skilja på det. Vart kan jag vara när. Vad passar i dag ? Vilka utmaningar har jag i dag ? Hur kan jag lösa dem ? Så går jag hela tiden runt och tänker. För jag vet att en dag , en dag kommer jag och få min normala vardag. Den vardagen jag så hårt jobbar för. Den vardagen jag har som mål. Den kan bara jag skapa då bara jag har den bilden i mitt huvud. Den kommer inte av sig själv hur mycket jag en hade önskat det. . . . Livet är tufft va haha.

Nu måste jag återgå till mina tråkiga hushålls arbeten. Tvätt maskinen är klar för och fyllas med ännu en ny tvätt. God kväll vidare.

 

/ Sonena

2 comments

 1. Hei hei! Jeg er selv mamma, har to barn på 1 og 3 år. Min drømmehverdag er ganske lik den du drømmer om, men dessverre langt fra realiteten.
  Jeg står opp kl 06, dusjer og sminker meg, tar opp ungene, vasker dem og kler på dem, gir dem frokost, pakker sekkene og drar til barnehagen. Er på jobb fra 07.30-15-00, henter i barnehagen, drar hjem og lager middag, bader ungene, leker med dem, gir kveldsmat og så er det natta på dem kl 18.30. Det er jo da husmorspliktene starter!
  Klesvask, rydde etter dagen, støvsuge, vaske huset, smøre matpakker, legge fram klær til dagen etter.. And so on and so on…
  Jeg har en mann og 2 hunder i tllegg, som også krever sitt;-)

  En ting er iallefall sikkert; denne tiden med barna kommer aldri tilbake, så vi må nyte den mens vi kan!

  Fantastisk fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s