Det lilla extra – ett av mina nyårs löften

Den 3 oktober 2011 fick vi nycklarna till vår första lägenhet jag och Cesar köpt tillsammans. Efter månaders utav sökandet efter den perfekta lägenheten , hittade vi den till slut. En splitter ny lägenhet INGEN bott i innan. Den var helt ny. När vi var på visning , visste jag att den här lägenheten var den rätta. Jag började se för mig hur jag ville ha det , och jag visste hur min dröm lägenhet skulle se ut. Nu hade vi köpt lägenheten tillsammans och det betydde verkligen så mycket mer. Den här gången skulle ALLT bli perfekt och bra. . . trodde jag ja haha . . .

När vi flyttade in så höll Cesar på och bygga , ordna och styra. Jag öppnade rose flaskan , satte på musik och bara njöt utav min egna lägenhet. För mig var datumet extremt speciellt. Det var den 3 oktober jag och Cesar blev tillsammans för några år tillbaka. Så jag firade vårt ” kärleks hem ” . Plötsligt var flaskan tom och jag öppnade en till . . . Idéerna fick en helt annan fart kan jag lova haha. Det var så mycket jag skulle ordna och fixa i vårt hem. Men så blev det inte.

1 månad senare blev jag gravid och säng liggandes länge. Jag hade inte en chans till och fixa något här hemma. Jag ville så mycket , men hade inte krafter till det. Jag mådde så illa och hade humör svängningar som åkte i berg och dal banor haha. Så mitt ” kärleks hems ” projekt fick vänta. Väl på benen började jag och tänka på inköp utav barn saker. Nu var vi tvungna och prioritera det. Det är ju inte billigt med första gångens köp utav barn saker. Jag skulle i tillägg ha det bästa som dem flesta tänker. Och det kostar!! Så mitt projekt fick vänta. 1 månad innan Alvira föddes hade jag legat i sängen nästan 1 vecka med bäckenbens lossning och massa kramper i benen. Jag bestämde mig ändå och få gjort något med mitt ” kärleks hems ” projekt. Så jag bad min man köra mig till maxbo där jag köpte tapet , målarfärg och annat smått. Så fick jag ordnat något här hemma i alla fall. Det var bättre en ingenting. Alla väggar var vita. Det gav mig en sjukhus känsla. Så det blev en grå vägg i hallen. En svart vägg vid mat bordet och vit fondvägg med silver detaljer. Vitt , grått och svart är huvud färgerna i lägenheten.

Så kom Alvira som fick all min uppmärksamhet. Och där efter började jag jobba. Och varje dag tänkte jag på och starta på mitt projekt. Varje gång jag misslyckades blev jag så ledsen att jag till slut bara gav F i det. Något som fått mig och sakna en hemma känsla och en trygghet i mitt eget hem. Förstå mig rätt. Jag kände bara inte att det var så jag ville bo eller ha det. Tiden gick och jag slutade ta vara på mitt eget hem. Städerskan stod förr rengöringen och jag det praktiska. TILL NU !!!!

Nu har jag fått nog. Jag orkar inte bo halv vägs. Jag orkar inte tänka på att min lägenhet är ett eko !! Mitt ” kärleks hems ” projekt ska få liv igen. Och det måste ske NU !!! Det ska bli mitt nyårs löfte och fortsätta där jag slutade. Vi börjar smått. Baby steps. Så får vi utveckla det med tiden. Men under 2014 ska min lägenhet bli min fristad där jag trivs och längtar till. Mitt lugn och mitt ro. Mer personligt. Blanda nytt med gammalt. Det finns MASSA och göra och det startar från och med NUUUUUUU 🙂

20131230-000127.jpg

20131230-000228.jpg

20131230-000246.jpg

20131230-000307.jpg

20131230-000352.jpg

20131230-000409.jpg

20131230-000422.jpg

Vi startar med dem små detaljerna. Nya vaser , nya rosor ( oäkta ) nya ljusstakar , ny lampa och nya orkidéer. Bänken ska bytas ut då jag hittar en ny fin vit bänk i högglans. Vi börjar med baby steps som sagt. Dem små detaljerna som skapar en förändring kan betyda så mycket mer en det man tror. Men en ny bänk stressar inte jag med. Det kommer. Nästa projekt är mat bordet och runt mat bordet. Jag ser såååå fram emot 2014 weeeei 🙂

20131230-000800.jpg
. . . Förresten vill du ha en god,fräsch och fin doft hemma är den splashen den BÄSTA !!! Finns och köpa på Sten och Ström. Den får hela lägenheten till och dofta så jäkla gott.

4 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s